Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu efectuează o vizită la Bruxelles în perioada 21 - 22 martie

  • 21 Martie 08:50
Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu efectuează o vizită la Bruxelles în perioada 21 - 22 martie

Vicepremierul Nicu Popescu efectuează în perioada 21 - 22 martie o vizită de lucru la Bruxelles pentru a discuta situația de securitate în regiune și a promova agenda de integrare europeană a țării noastre. Programul va demara cu participarea la Consiliul pentru afaceri externe prezidat de Josep Borrell, ​​Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene. Aici urmează a fi desfășurat un schimb de opinii cu miniștrii afacerilor externe din statele membre ale UE cu privire la aspirațiile europene ale țării noastre, precum și situația de securitate regională generată de războiul din Ucraina.

De asemenea, șeful diplomației Republicii Moldova va avea întrevederi cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne și alți înalți oficiali din cadrul Comisiei Europene.

Totodată, pe data de 22 martie, ministrul de externe Nicu Popescu va vorbi în cadrul Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European despre impactul războiului din Ucraina, gestionarea de către Moldova a crizei umanitare, situația de securitate regională și aspirațiile europene ale țării noastre. Pe durata vizitei  la Bruxelles, oficialul moldovean se va mai întâlni cu europarlamentari - reprezentanți ai diferitor grupuri parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,19
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău