Șeful diplomației germane, în vizită la Tel Aviv: ”O spun foarte clar, pentru noi, securitatea Israelului și securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile”

  • 20 Mai 2021 13:33
Șeful diplomației germane, în vizită la Tel Aviv: ”O spun foarte clar, pentru noi, securitatea Israelului și securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile”

Șeful diplomației germane, Heiko Maas, și-a exprimat joi ”solidaritatea” cu Israelul, lansând în același timp un apel la o încetare a focului între acesta și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâșia Gaza, transmit AFP și dpa, potrivit Agerpres.

”Faptul că vedem că Hamas lansează din nou rachete spre sudul Israelului de când am ajuns noi la Tel Aviv este pentru noi un indiciu despre cât de serioasă este situația în care se află poporul Israelului”, a declarat Maas într-o conferință de presă alături de omologul său israelian Gabi Ashkenazi.
 
”Considerăm că ceea ce face Israelul (în Fâșia Gaza) este acoperit de dreptul la autoapărare. Israelul face acum uz de acest drept, iar acest drept implică să nu permită instalațiilor de unde provin atacurile împotriva unor ținte israeliene să continue să funcționeze”, a adăugat el. ”Dați-mi voie să o spun foarte clar, pentru noi, securitatea Israelului și, odată cu ea, securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile, iar Israelul poate conta întotdeauna pe acest lucru”, a subliniat Maas.

Pe de altă parte, el a arătat spre suferințele de ambele părți. ”Numărul victimelor crește în fiecare zi și aceasta, de asemenea, ne îngrijorează mult. Din acest motiv, susținem eforturile internaționale vizând instaurarea unei încetări a focului și, totodată, suntem convinși că, în interesul populației, violența trebuie să înceteze rapid”, a adăugat ministrul german.

El a sosit joi dimineață la Tel Aviv pentru întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu șeful diplomației Gabi Ashkenazi, cu ministrul apărării Benny Gantz și cu președintele Reuven Rivlin. Heiko Maas urmează să fie primit în cursul serii la Ramallah, în Cisiordania ocupată, de președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, dar nu va avea discuții directe cu Hamas, considerată organizație 'teroristă' de Uniunea Europeană. (Sursa: Agerpres)
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău