Șeful diplomației franceze a atenționat Rusia împotriva amestecului în alegerile prezidențiale franceze

  • 31 Martie 2017 18:32
Șeful diplomației franceze a atenționat Rusia împotriva amestecului în alegerile prezidențiale franceze

Șeful diplomației franceze, Jean-Marc Ayrault, a atenționat vineri, 22 martie, Rusia împotriva oricărei intenții de amestec în alegerile prezidențiale franceze, după vizita pe care candidata de dreapta Marine Le Pen a efectuat-o la Moscova, informează Agerpres.

'Nu Rusia va alege cine să fie viitorul președinte al Republicii Franceze', a declarat Ayrault, la finalul reuniunii miniștrilor de externe din NATO, desfășurată la Bruxelles. Printre cei 27 de alți miniștri de externe din țările NATO prezenți la această reuniune, 'mulți au evocat riscurile privind amestecul rus în viitoarele consultări electorale, întâi în Franța, apoi în Germania', a explicat Ayrault.

 Joi, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a estimat că Vladimir Putin a primit-o pe Marine Le Pen în scopul de a 'diviza' Europa, pentru a o 'slăbi'.

Moscova este acuzată de Occident că s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA, pentru a contribui la alegerea lui Donald Trump, acuzație pe care Kremlinul o dezminte oficial. Și Berlinul atenționează cu privire la tentative de 'destabilizare' din partea Rusiei înainte de alegerile legislative germane, din septembrie 2017.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău