Șeful diplomației europene: Mobilizarea militară rusă la frontiera cu Ucraina, cea mai masivă de până acum

  • 19 Aprilie 2021 17:32
Șeful diplomației europene: Mobilizarea militară rusă la frontiera cu Ucraina, cea mai masivă de până acum

Peste 150.000 de militari ruși au fost comasați la frontiera Ucrainei și în Crimeea anexată, a anunțat luni șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, după reuniunea în sistem de videoconferință a miniștrilor de externe din UE, în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE), informează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

''Există un risc de escaladare prin desfășurarea a 150.000 de militari ruși la frontiera cu Ucraina. Este vorba despre desfășurarea cea mai masivă la care am asistat vreodată. Este îngrijorător'', a declarat Borrell după încheierea reuniunii CAE, fără a oferi detalii despre sursa acestor informații.

El a precizat că pentru moment Uniunea Europeană nu are în vedere impunerea de noi sancțiuni economice Moscovei sau expulzarea unor diplomați ruși.

Pe de altă parte, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, care a avut o intervenție în cadrul reuniunii CAE, a cerut Uniunii Europene să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Relațiile dintre Rusia și Ucraina s-au deteriorat după venirea partidelor pro-occidentale la putere la Kiev, în 2014, urmată de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia și de un război între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, conflict soldat cu peste 13.000 de morți până în prezent.

În ultimele săptămâni, situația în estul Ucrainei a escaladat după ce s-au înregistrat noi ciocniri între forțele armate ucrainene și separatiștii pro-ruși. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău