Șeful diplomației de la Chișinău merge luni, 12 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea PaE

  • 10 Decembrie 2022 11:51
Șeful diplomației de la Chișinău merge luni, 12 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea PaE

Vicepremierul Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic al UE (PaE), care va avea loc, luni, 12 decembrie la Bruxelles.

La reuniunea ministerială prezidată de înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell vor participa miniștrii de externe din statele membre ale UE și omologii din țările PaE.

După cum a anunțat pe contul său de Telegram, șeful diplomației de la Chișinău va avea întrevederi cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Stefano Sannino, precum și alți oficiali de nivel înalt din Uniunea Europeană.

Discuțiile vor viza viitorul Parteneriatului estic, provocările în materie de securitate și consecințele generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru întreaga regiune.

În cadrul întrevederilor pe care le va avea în marja reuniunii, Nicu Popescu va pune în discuție și oportunitățile pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate din Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău