Șeful diplomației britanice va face o vizită în Rusia în câteva săptămâni

  • 04 Martie 2017 14:13
Șeful diplomației britanice va face o vizită în Rusia în câteva săptămâni

Șeful diplomației britanice Boris Johnson se va deplasa în Rusia în câteva săptămâni pentru a se întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe britanic, scrie Agerpres.

Este vorba despre prima vizită a unui ministru britanic la Moscova după mai mult de cinci ani, în contextul în care Londra este una dintre cele mai vehemente susținătoare a sancțiunilor occidentale contra Rusiei, pentru rolul acesteia în criza din estul Ucrainei.

''Discuțiile se vor concentra pe relația dintre Marea Britanie și Rusia și pe probleme internaționale de actualitate, printre care Siria și Ucraina, unde continuăm să avem diferențe de opinie semnificative. Aceasta nu înseamnă o revenire la normal, iar ministrul va continua să fie ferm cu privire la subiectele asupra cărora avem divergențe'' cu Rusia, subliniază un comunicat al MAE britanic.

Relațiile dintre Londra și Moscova s-au deteriorat în ultimii ani, mai ales pe fondul dosarului sirian și al anchetei britanice privind moartea fostului agent FSB Aleksandr Litvinenko în capitala britanică, în 2006.

La finalul lunii ianuarie, Boris Johnson declara totuși că Marea Britanie și-ar putea 'reconsidera' politica sa privind Siria, prin acceptarea menținerii lui Bashar al-Assad la putere la Damasc.

Cea mai recentă vizită a unui ministru de externe britanic în Rusia a avut loc în 2012, atunci când William Hague s-a deplasat la Moscova, a precizat Foreign Office-ul, care a adăugat că detaliile vizitei lui Boris Johnson încă nu au fost stabilite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău