Șeful diplomației americane a anunțat că a fost testat negativ la COVID-19, dar își reconsideră vizita în Asia

  • 02 Octombrie 2020 14:30
Șeful diplomației americane a anunțat că a fost testat negativ la COVID-19, dar își reconsideră vizita în Asia

Șeful diplomației americane Mike Pompeo a declarat vineri că atât el, cât și soția sa, au fost testați negativ la coronavirus, cu câteva ore după ce președintele Donald Trump a anunțat că el și soția lui au fost testați pozitiv și că vor intra în carantină, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

"Mă simt fantastic", a dat asigurări Mike Pompeo în fața jurnaliștilor care îl însoțeau în vizita sa în Croația, cu puțin timp înainte de a ajunge la Dubrovnik, etapa finală a unui mini-turneu european.

Secretarul de stat american a explicat că a fost testat de patru ori în ultimele două săptămâni, inclusiv vineri dimineața, în avionul ce îl ducea spre "perla Adriaticii", inclusă în patrimoniul UNESCO.

El a precizat, de asemenea, că nu s-a întâlnit cu președintele Donald Trump de pe 15 septembrie și de la semnarea, la Casa Albă, a două acorduri între Israel și Emiratele Arabe, și Israel și Bahrein.

Președintele american a provocat mare agitație pe plan mondial după ce a anunțat vineri, într-un tweet, că el și soția sa Melania au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

În timpul vizitei sale de câteva ore în Croația, Mike Pompeo va avea întrevederi cu premierul croat Andrej Plenkovic și cu omologul său Gordan Grlic Radman. Discuțiile se vor centra în special asupra achiziției de către Zagreb a unor avioane de luptă, asupra cooperării în domeniul apărării, Europei de Sud-Est și abolirii vizelor pentru vizitatorii croați în SUA, potrivit unor surse oficiale.

În timpul zborului spre Dubrovnik, Pompeo a declarat că se va gândi dacă va mai pleca în turneu în Asia, ca măsură de precauție după anunțul lui Donald Trump privind contagierea cu coronavirus, dar că încă nu a fost luată o decizie în privința acestei călătorii.

El le-a spus jurnaliștilor că nu a făcut alte schimbări (de program) care să reflecte faptul că el este al patrulea în linia celor ce preiau atribuțiile președintelui dacă este necesar.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău