Șeful Departamentului pentru Politică ONU, Conflicte și Afaceri Umanitare din cadrul Ministerului suedez pentru Afaceri Externe, Carl Skau, efectuează o vizită la Chișinău

  • 08 Septembrie 2022 15:23
Șeful Departamentului pentru Politică ONU, Conflicte și Afaceri Umanitare din cadrul Ministerului suedez pentru Afaceri Externe, Carl Skau, efectuează o vizită la Chișinău

Șeful Departamentului pentru Politică ONU, Conflicte și Afaceri Umanitare din cadrul Ministerului suedez pentru Afaceri Externe, Carl Skau, vizitează Chișinăul în perioada 7-8 septembrie pentru a afla mai multe despre primirea refugiaților din Ucraina în Moldova.

„Sunt impresionat de eforturile depuse de Republica Moldova și de moldoveni pentru a-i primi pe cei care fug de agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a spus Skau. „Ceea ce se spune despre Moldova este adevărat: este o țară cu inima mare”.

În timpul vizitei sale, Skau s-a întâlnit, printre alții, cu ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu, ministra Afacerilor Interne Ana Revenco și reprezentanți ai agențiilor ONU, societății civile, autorităților locale și agențiilor guvernamentale.

„Este esențial să ne asigurăm că intervențiile pentru sprijinul refugiaților sunt bine coordonate, astfel încât să creăm sinergii între diferitele inițiative și să ne folosim resursele cât mai eficient posibil. În acest sens, trebuie să ținem cont și de provocările cu care se confruntă în general Moldova, care includ o inflație ridicată cu creșterea prețurilor la alimente, gaze și energie”, a adăugat Skau.

Suedia are un parteneriat de lungă durată cu Moldova și oferă sprijin atât bilateral, cât și prin intermediul UE. Este, de asemenea, unul dintre cei mai mari donatori de bază pentru sistemul ONU. Suedia oferă asistență estimată la 6 milioane euro pentru ajutorul umanitar și 14.3 milioane de euro, în 2022, ca parte a Strategiei pentru cooperarea Suediei în domeniul reformelor cu Europa de Est pentru 2021-2027.  Această strategie urmărește sprijinirea agendei de reformă și promovarea dezvoltării durabile și democratice din perspectiva păturilor vulnerabile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău