Șeful delegației ruse la negocieri a declarat că Rusia intenționează să facă doi pași pentru detensionarea conflictului

  • 29 Martie 2022 15:32
Șeful delegației ruse la negocieri a declarat că Rusia intenționează să facă doi pași pentru detensionarea conflictului

Partea rusă este dispusă să facă doi pași pentru detensionarea situației din Ucraina, a declarat asistentul președintelui Federației Ruse, Vladimir Medinski, șeful delegației ruse la negocieri. El a afăcut aceste declarații după negocierile de la Istanbul.

"De asemenea vom face doi pași pentru detensionarea conflictului", a afirmat Medinski. Potrivit lui Medinski, unul dintre pași vizează aspectul militar, iar cel de-al doilea - cel politic. ''Una dintre poziții, cea referitoare la aspectul militar va fi anunțată de ministrul adjunct rus al apărării, iar despre partea politică voi vorbi eu'', a mai anunțat șeful delegației ruse.

''Discuțiile care au avut loc la Istanbul au fost constructive, a mai spus Medinski. El a menționat că partea rusă a primit de la Ucraina pentru a fi examinată ''poziția clar formulată pentru a fi inclusă în acord''. ''Aceste propuneri vor fi examinate în viitorul apropiat, prezentate președintelui țării, iar apoi va fi dat un răspuns din partea noastră'', a subliniat șeful delegației.

Rusia și Ucraina au încheiat marți o nouă rundă de discuții, față în față, la Istanbul, care au fost constructive, le-a mai declarat jurnaliștilor, marți, șeful delegației ruse, consilierul prezidențial Vladimir Medinski, în urma întâlnirii delegațiilor de la Moscova și Kiev, din Turcia.

Sursa: Interfax/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău