Șeful de cabinet al lui Merkel: Obligativitatea muncii de acasă nu va fi prelungită

  • 16 Iunie 2021 14:40
Șeful de cabinet al lui Merkel: Obligativitatea muncii de acasă nu va fi prelungită

Germania nu va prelungi, dincolo de sfârșitul lunii iunie, o regulă care obligă companiile să permită munca de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, transmite Reuters, scrie AGERPRES.

Germania, prima economie europeană, a ridicat treptat în ultimele șase săptămâni majoritatea restricțiilor, pe măsură ce numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 a scăzut.

După ce, în luna ianuarie, a introdus obligația companiilor să permită munca de acasă, măsura a fost inclusă în legislația denumită "frâna de urgență anti-coronavirus" care permite Guvernului de la Berlin să introducă restricții dacă infecțiile depășesc un anumit prag.

Având în vedere că numărul cazurilor de infecție cu coronavirus este în scădere, regula referitoare la munca de acasă nu va fi prelungită dincolo de 30 iunie, când expiră legea de urgență care reglementează carantina, a declarat miercuri șeful de cabinet Helge Braun pentru săptămânalul german WirtschaftsWoche.

"Frâna de urgență anti-coronavirus nu va fi prelungită pentru că avem o situație favorabilă în acest moment", a spus Helge Braun. Acesta a adăugat însă că dispoziția ar putea fi reintrodusă la toamnă, în funcție de progresul campaniei de vaccinare și de răspândirea noilor tulpini.

În luna aprilie a acestui an, ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a spus că lucrează la un act legislativ care conferă angajaților dreptul de a munci de acasă, chiar și după ce criza coronavirusului se va încheia.

În martie, în cel mai grav moment al celui de-al treilea val al pandemiei, aproape o treime din angajații din Germania lucrau de acasă cel puțin o parte din timp, însă în luna mai proporția a scăzut la 31%, potrivit institutului de studii economice Ifo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău