Șeful Daimler: Deficitul de semiconductori nu va fi rezolvat până în 2023

  • 10 Noiembrie 2021 15:42
Șeful Daimler: Deficitul de semiconductori nu va fi rezolvat până în 2023

Ola Källenius, șeful Daimler AG, a declarat miercuri că marii producători de semiconductori au informat grupul german că deficitul global de cipuri care afectează anul acesta industria auto nu va fi rezolvat până în 2023, transmite Reuters.

"Avem câteva sute de cipuri într-o mașină Mercedes - nu ne ajută dacă avem unul și altul lipsește", a explicat Källenius, scrie Agerpres.

Un comunicat al Guvernului britanic publicat miercuri informează că șase producători auto majori, inclusiv Daimler, vor semna un document în care se angajează să elimine automobilele echipate cu motoare pe combustie internă pe piețele importante până în 2035 și pe plan global până în 2040.

Chiar dacă Daimler își menține acest angajament, nu cred că răspunsul este interdicția totală, a declarat Källenius.

În iulie, Daimler anunța că între 2022 și 2030 va investi peste 40 de miliarde de euro pentru a dezvolta automobile electrice pe baterii. Daimler a precizat că, împreună cu partenerii săi, va construi opt noi uzine de baterii, pe măsură ce își va majora producția de automobile electrice, și de asemenea va fi pregătit ca până în 2030 să fie un producător care va fabrica doar vehicule electrice. Cu toate acestea, grupul german nu a oferit un termen limită ferm de la care va înceta să mai comercializeze autoturisme echipate cu motoare pe combustie internă.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău