Șeful Consiliului de Securitate și Apărare din Ucraina nu exclude "lovituri punctuale" asupra Rusiei ca răspuns la un atac al armatei ruse

  • 25 Ianuarie 2022 09:41
Șeful Consiliului de Securitate și Apărare din Ucraina nu exclude

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că nu exclude "lovituri punctuale" împotriva Federației Ruse dacă aceasta din urmă recurge la o invazie pe scară largă a teritoriului ucrainean.

Potrivit lui Danilov, Ucraina are posibilități pentru a da un astfel de răspuns. Oficialul de la Kiev a remarcat că Ucraina are o înțelegere clară a modului în care va acționa în cazul unei invazii la scară largă din partea Federației Ruse. "Avem asemenea capacități? Avem! Avem suficiente astfel de capacități? Poate că suntem mai slabi decât armata rusă, dar asta nu înseamnă că nu vom lupta. Mai mult decât atât, avem ceea ce în Rusia nu există. Iar noi știm acest lucru, înțelegem acest lucru" - a declarat Oleksi Danilov, într-un interviu pentru BBC News Ukraine. Totodată, oficialul a adăugat că, în cazul unui posibil război cu Rusia, Ucraina poate conta pe sprijinul aliaților săi.

"În cazul unei ofensive, vom lupta. Vom cere ajutor? Da, o vom face. Ne vor acorda ajutor? Având în vedere câte obligații și-au asumat toate țările, trebuie să îndeplinească acest lucru. Au și ei alegători, acolo sunt oameni care înțeleg ce se întâmplă în lume" - a subliniat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău