Șeful cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău a fost repus în funcție în timp ce este anchetat pentru acte de corupție

  • 19 Februarie 2021 11:47
Șeful cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău a fost repus în funcție în timp ce este anchetat pentru acte de corupție

Anchetat penal pentru acte de corupție, șeful cimitirului Sfântul Lazăr din capitală, Pavel Eni, a fost repus în funcție de către instanța de judecată.

Magistratul Victor Sandu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, și-a argumentat decizia prin mai multe prevederi din hotărârile Curții Constituționale. Totodată, acesta a menționat că suspendarea raportului de muncă, în baza prevederilor Codului Muncii, poate avea loc doar în caz de trimitere în judecată a unui dosar penal pe numele persoanei. Încheierea emisă de judecător urma să fie executată „imediat”.

Purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție Angela Starinschi, a declarat pentru ZdG că repunerea în funcție a lui Pavel Eni a venit cu puțin timp înainte ca dosarul penal în care acesta este vizat să fie trimis în judecată.

Funcționarul este bănuit că împreună cu alți complici ar fi pretins de la oamenii, care urmau să-și înmormânteze rudele, bani suplimentar la taxa de stat.

Totodată, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a aplicat sechestre în valoare de peste 2 milioane de lei în cauzele penale care vizează acțiunile ilicite ale celor implicați în dosarele ”mafiei mormintelor”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău