Șeful CIA: Întâlnirea dintre Trump și liderul nord-coreean nu este doar ”teatru”

  • 11 Martie 2018 23:03
Șeful CIA: Întâlnirea dintre Trump și liderul nord-coreean nu este doar ”teatru”

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo, a declarat că anunțata întâlnire dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un nu este doar "teatru", relatează duminică Reuters.

"Președintele Trump nu o face doar de teatru. Va rezolva problema", a declarat Pompeo la programul de televiziune "Fox News Sunday". SUA se așteaptă ca RPDC să pună capăt oricăror teste nucleare și de rachetă înainte de orice fel de întâlnire, a avertizat Pompeo, secondat de ministrul de finanțe Steve Mnuchin.

Pompeo a mai spus că exercițiile armatei SUA în Peninsula Coreea vor continua în perioada premergătoare întâlnirii. În plus, a declarat Pompeo, Coreea de Nord trebuie să fie dispusă să discute "denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă" a arsenalului său. SUA nu vor face concesii, a avertizat Pompeo, și va continua să impună sancțiuni economice împotriva Phenianului înaintea întâlnirii.

După luni de escaladare a tensiunilor cu privire la programele nuclear și de rachete ale Coreei de Nord, Trump a decis joi să fie de acord cu o întâlnire cu Kim și să devină astfel primul președinte american în exercițiu care va face acest lucru. Deocamdată nu au fost stabilite nici data, nici locul de desfășurare al întâlnirii, care ar putea avea loc până la sfârșitul lunii mai. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău