Șeful Camerei de Comerț, despre taxele vamale pentru afacerile din regiunea transnistreană: Agenții economici NU au de pătimit

  • 16 Martie 12:25
Șeful Camerei de Comerț, despre taxele vamale pentru afacerile din regiunea transnistreană: Agenții economici NU au de pătimit

Agenții economici din stânga Nistrului nu au de pătimit după ce au fost impuși să achite taxele vamale. Declarația a fost făcută de șeful Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), Serghiu Harea, în studioul RLIVE TV.

Președintele CCI a precizat că sunt circa 60 de membri ai Camerei care activează în stânga Nistrului. El a mai menționat în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” cu Valentina Ursu că taxele achitate de ei au rămas neschimbate, însă s-a modificat destinatarul lor. Mai exact, anterior acestea erau plătite autorităților locale, iar acum vin în bugetul de stat, administrat de puterea constituțională, scrie Realitatea.

„Numai 20% din produsele care se importă sunt taxe vamale. Dacă ești într-un spațiu economic. Dar ei sunt într-un spațiu economic comun cu noi, atunci beneficiezi de anumite lucruri. (…) Trebuie să fie tratament similar pentru agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceste taxe nu sunt atât de mari”, a declarat Sergiu Harea.

În opinia funcționarului, nu există presiuni economici asupra regiunii separatiste, din partea autorităților constituționale. „În ce constă presiunea economică, dacă prețul la gay în regiunea transnistreană este de șase ori mai mare decât în regiunea transnistreană?”, s/a întreabat Harea.

CCI are o filială la Rîbnița. Sergiu Harea a menționat că Sheriff, compania controversată care aparține liderilor despre care se spune administrează regiunea „din umbră” și creată de controversatul om de afaceri Victor Gușan, nu este parte a CCI. Agentul economic, însă, beneficiază de serviciile Camerei de Comerț și Industrie, fiind subiect al comerțului internațional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău