Seful Aston Martin: Este absurd planul guvernului britanic de a interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzina din 2040

  • 26 Iulie 2017 19:42
Seful Aston Martin: Este absurd planul guvernului britanic de a interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzina din 2040

Șeful Aston Martin a criticat dur planurile guvernului britanic de a interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzină după 2040, spunând că autoritățile ar trebui să se asigure că există și fabrici de baterii în Marea Britanie, fiindcă în prezent totul este adus din China. Acum, sub 4% dintre mașinile noi vândute în Marea Britanie sunt electrice.

"Dacă guvernul vrea să dea aceste legi, atunci trebuie să și ajute pe măsură. În caz contrar vor duce la distrugerea unei părți din industrie", spune șeful companiei.

Andy Palmer, CEO al Aston Martin și fost director de planificare la Nissan, spune că planul autorităților este absurd din cauza distanțelor foarte mari dintre orașele Regatului, distanțe ce nu vor putea fi parcurse după o singură încărcare.

El atrage atenția asupra faptului că producătorii auto interni trebuie să exporte și după 2040 mașini pe benzină și motorină, fiindcă în afară Mării Britanii tot aceste mașini vor fi cele mai populare. UK produce mai ales mașini de lux, iar după 2040 cumpărători le vor dori tot cu motor pe benzină sau diesel.

El mai spune că autoritățile trebui să se asigure că vor există în Regat și fabrici mari de baterii, fiindcă acum cele mai multe vin din China care tehnologic la acel capitol este cu 10 ani înaintea Regatului Unit.

Aston Martin va scoate în 2019 primul sau model 100% electric și vrea că în 2025 aceste mașini să reprezinte un sfert din vânzările mărcii.

Sursa: Hotnews.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău