Șeful ANSP: Urmează să discutăm dacă revenim la starea de urgență. Avem primii frizeri infectați cu coronavirus

  • 02 Iunie 2020 09:08
Șeful ANSP: Urmează să discutăm dacă revenim la starea de urgență. Avem primii frizeri infectați cu coronavirus

În Republica Moldova sunt primii frizeri infectați cu noul coronavirus, după ce autoritățile au permis parțial, la mijlocul lunii mai, activitatea frizeriilor. Asta se întâmplă pentru că cetățenii „nu au înțeles ce înseamnă relaxarea măsurilor”, dar și pentru că nu sunt respectate corect toate măsurile, inclusiv măștile nu sunt purtate corect. Despre aceasta a vorbit directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„Relaxare a însemnat, în viziunea specialiștilor, ieșirea din starea de urgență, dar alături de COVID. Adică, ieșim din cei patru pereți care ne-au obosit, dar atunci când ieșim, conșitentizăm că COVID-ul nu ne-a părăsit. Ne desfășurăm activitățile având în vedere că nenorocitul acesta de COVID ne urmărește”, a declarat Nicolae Furtună, potrivit sursei citate.

Șeful ANSP a dat drept exemplu frizeriile, cărora le-a fost permisă activitatea parțial, însă cu respectarea măsurilor, Directorul ANSP dă de înțeles că unii dintre frizeri nu au respectat măsurile și au fost infectați cu coronavirus.

Totodată, Nicolae Furtună spune că avem și casieri, și taxatori infectați, după ce măsurile privind transportul public la fel au fost relaxate.

„Omul nostru nu a făcut concluzia esențială. Relaxare nu înseamnă relaxarea de până la COVID. Relaxare înseamnă ieșirea din găoace, dar ținând cont că mă paște COVID-ul”, spune Nicolae Furtună. 

Nicolae Furtună a mai declarat că astăzi, nici în magazine nu se respectă măsurile ce țin de mască, distanță socială, rânduri, etc:

„Masca trebuie purtată corect, noi discredităm și noțiunea de protecție și de respect reciproc, toate aceste lucruri le compromitem”. 

Șeful ANSP spune că săptămâna aceasta urmează să se discute că dacă Republica Moldova ve reveni la starea de urgență sau nu, întrucât restricțiile actuale nu funcționează.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău