Șefii de la Vamă și Fisc ar putea fi demiși? Vlad Plahotniuc deranjat de schemele infracționale (Mold-Street)

  • 15 Decembrie 2017 09:51
Șefii de la Vamă și Fisc ar putea fi demiși? Vlad Plahotniuc deranjat de schemele infracționale (Mold-Street) Sursa: mold-street.com

Pentru a oferi un impuls pozitiv dezvoltării, PDM va continua măsurile deja demarate în privința eliminării schemelor infracționale de la Fisc și Vamă, a anunțat pe 14 decembie, liderul democraților Vlad Plahotniuc la finele Consiliului Politic National al formațiunii. 

Declarația liderului PDM sună a avertizare la adresa șefilor de la Vamă și Fisc, iar ținând cont de faptul că dacă ceva se decide la acest partid, apoi Guvernul și Parlamentul realizează imediat. Altfel spus ne putem aștepta la noi demisii în Guvernul Filip, scrie Mold-Street.

Plahotniuc promite curățenie

În cadrul unui briefing Plahotniuc a enumerat câteva dintre tezele principale ale Rezoluției votate de Consiliul Politic Național.

Potrivit afaceristului, sănătatea și protecția socială sunt domenii în care oamenii așteaptă ca statul să se implice mai mult, iar PDM va veni în scurt timp cu un nou concept de gestionare a acestor domenii, care să aibă la bază atât modernizarea lui, cât și eliminarea abuzurilor și inechității sociale.

PDM va continua să facă curățenie, chiar cu mai multă fermitate și determinare, în direcția reducerii competențelor, dar și a numărului instituțiilor de control care aveau ca principală activitate hărțuirea oamenilor, așa încât oamenii să nu mai trăiască cu frică din cauza abuzurilor care s-au comis ani de zile împotriva lor.

Totodată, va fi asigurată ordinea publică la un nivel care să îi ofere cetățeanului sentimentul de siguranță și încredere în puterea legii.

Pentru a oferi un impuls pozitiv dezvoltării, PDM va continua măsurile deja demarate în privința eliminării schemelor infracționale de la Fisc și Vamă, dar și din alte domenii.

”Am reușit să stabilizăm economic țara, preluând-o dintr-un dezastru, când era aproape în incapacitate totală de plată. Dar acum e momentul să trecem la nivelul următor, astfel încât oamenii să simtă constante schimbări pozitive în viața lor”, a punctat Vlad Plahotniuc.

PDM va repara drumurile pe bani împrumutați

Politicianul a mai anunțat că în perioada imediat următoare va fi inițiat un amplu program de construire și reabilitare a drumurilor din țară, un domeniu care necesită o intervenție urgentă a statului. Programul „Un drum asfaltat în fiecare sat”, prin care se dorește îmbunătățirea infrastructurii și potențialului de dezvoltare a satelor, va fi lansat chiar la începutul anului 2018.

Totodată el a susținut că integrarea europeană este o prioritate majoră, care va sta la temelia acțiunilor guvernării din Moldova și ea trebuie scoasă din zona populismului politic și mutată în zona strategiei naționale de dezvoltare a țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău