Șefa unui laborator privat din Chișinău: „Din o sută de teste pozitive, circa 90 conțin tulpina britanică” (TV8)

  • 16 Martie 2021 08:29
Șefa unui laborator privat din Chișinău: „Din o sută de teste pozitive, circa 90 conțin tulpina britanică” (TV8)

Din o sută de teste pozitive la COVID-19, circa 90 sunt cu noua tulpină britanică. Despre aceasta a anunțat șefa unui laborator privat din Chișinău, Silvia Morgoci, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Când Agenția Națională pentru Sănătate Publică spune că nu are dovezi, se are în vedere că nu există rezultate a metodei de secvențiere a acestei noi tulpini, care determină întregul spectru de mutații a COVID-ului.

 

În cadrul laboratorului nostru efectuăm un test care determină două principale mutații a acestei tulipni britanice și ceea ce vedem noi în ultimul timp este că un număr impunător de probe dau reacții pozitive la aceste două mutații”, a spus Silvia Morgoci.

Șefa laboratorului privat a menționat că de săptămâna trecută au început să facă testele care permit depistarea noii tulpini de coronavirus.

 

„Sunt careva elemente caracteristice care până acum nu au fost întâlnite. Dacă până acum vorbeam de simptome de gen absența mirosului, gustului și o sub febrilitate, acum  vedem tot mai multe forme care se caracterizează prin dureri puternice musculare, dureri de cap și temperaturi cu cifre mult mai înalte”, a declarat Silvia Morgoci.

Menționăm că Ministerul Sănătății nu confirmă prezența noii tulpini de COVID-19 în Republica Moldova. Responsabilii au precizat că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a expediat alte 20 de probe pentru examinare în Germania, iar rezultatele probelor expediate anterior au fost negative.

Sursa:Tv8.md

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău