Veronica Dragalin: Cei vizați în dosare penale acum trag sfori în speranța că voi fi intimidată. Eforturile lor sunt în van

  • 19 Noiembrie 2022 13:48
Veronica Dragalin: Cei vizați în dosare penale acum trag sfori în speranța că voi fi intimidată. Eforturile lor sunt în van

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin respinge acuzațiile, pe care i le-au adus în ultima perioada reprezentanții unor partide de opoziție pro-ruse și exponenții mai multor grupuri oligarhice referitor la numirea sa în funcție. Într-un mesaj, publicat pe pagina sa de Facebook, șefa PA susține că a avut parte de încercări de intimidare chiar începând cu perioada când aplica la acest post.

„Venind in poziția de Procuror Șef al Procuraturii Anticorupție și fiind fermă în intențiile mele de a lupta dur cu corupția, am devenit deranjantă pentru cei care erau obișnuiți să aibă “ieșire” la procuratură. Iar cei vizați in dosare penale acum trag sfori în speranța că voi fi intimidată. Eforturile lor sunt in van. Sunt în funcție ca rezultat ai unui concurs riguros și transparent la care am participat pentru că vreau cu adevărat să-mi ajut țara. Nimeni nu mi-a promis sau garantat că voi fi câștigătoare la acest concurs. Am avut un interviu public și un dosar prezentat în fața unei comisii cu reprezentanți din societatea civilă și din procuratura moldovenească, cât și experți din afara țării, România, SUA și Letonia. Acești membri au analizat educația mea, formarea mea ca și procuror, experiența și expertiza mea în SUA, planul de management și argumentarea mea în ceea ce privește lupta cu corupția în Republica Moldova”, menționează șefa PA in mesajul său. Veronica Dragalin mai afirmă că nu a obținut funcția datorită părinților săi, care ar fi făcut donații pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în campania electorală, dând asigurări că nu va pleca din funcție.
„O altă încercare de a ataca funcția mea ca Procuror Șef este acuzația falsă că am obținut funcția pentru că mama mea ar fi făcut o donație pentru Partidul PAS. Eu sunt mândră de părinții mei, care au început lupta cu corupția in Moldova înaintea mea prin donații și alte activități, cum ar fi donații către presa independentă, atunci când aceasta era sufocată de mafioți, către ONGuri, atunci când acestea protestau nedreptățile într-un stat capturat. Părinții mei au făcut două donații către PAS prin transfer bancar in perioada campaniilor electorale din 2020 și 2021, câte 1000 de dolari fiecare. Aceasta nu este finanțare ilegală a unui partid, acestea sunt donații in limitele permise de lege. Noi vorbim despre 2000 de dolari. Credeți că aceasta este suma suficientă pentru a cumpăra locul de Procuror Șef al PA? Acest post nu are preț și nu poate fi cumpărat... Sunt in această funcție pentru a-mi face lucrul de procuror. Corupții au înțeles deja tare bine acest lucru și sunt deranjați, chiar speriați. De asta au început să-mi ceară demisia. Care nu se va întâmpla. Voi continua să muncesc alături de echipa mea din cadrul PA, alături de toți cei onești și dedicați să ne facem meseria în serviciul legii, cetățenilor, și țării”, a precizat Veronica Dragalin.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău