Șefa misiunii Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, în vizită la MAEIE

  • 28 Septembrie 2023 08:44
Șefa misiunii Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, în vizită la MAEIE

Secretarul de Stat la MAEIE, Vladimir Cuc, a avut o întrevedere cu șefa misiunii Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) de observare a alegerilor locale din Republica Moldova din 5 noiembrie 2023, Corien Jonker, în contextul lansării misiunii respective, anunță, joi, 28 septembrie, un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit comunicatului, „diplomatul moldovean a informat interlocutoarea despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru a asigura desfășurarea corectă, transparentă a alegerilor locale generale din toamna acestui an”.

Corien Jonker a relatat despre pregătirea misiunii de observare, calendarul de activitate și raportare, dar și interacțiunea cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pe perioada exercițiului electoral. 

La 12 septembrie a.c., în cadrul reuniunii speciale a Consiliului Permanent al OSCE, a fost aprobată decizia privind alocarea fondurilor pentru desfășurarea misiunii ODIHR de observare a alegerilor locale din Republica Moldova. Potrivit deciziei respective, se planifică detașarea a 28 observatori pe termen lung și 200 de observatori pe termen scurt la aceste alegeri, precizează comunicatul MAEIE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău