Șefa guvernului din Hong Kong, sancționată de SUA, nu are cont bancar. Câți bani primește cash în fiecare lună

  • 28 Noiembrie 2020 09:14
Șefa guvernului din Hong Kong, sancționată de SUA, nu are cont bancar. Câți bani primește cash în fiecare lună

Șefa guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, unul dintre cei mai bine plătiți oficiali din lume, nu deține niciun cont bancar, de când Statele Unite i-au impus sancțiuni. Ea a declarat că primește salariul în bani cash și are „stive de numerar”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Carrie Lam este vizată, alături de alți 14 înalți oficiali, de sancțiuni americane, după decizia Beijingului de a impune la sfârșitul lunii iunie o lege strictă de securitate națională pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului.

Decizia Washingtonului a înghețat activele americane ale celor 15 lideri și incriminează orice tranzacție financiară în Statele Unite.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune local HKIBC, difuzat vineri seară, lidera a declarat că „folosește numerar în fiecare zi pentru tot felul de lucruri”.

„În fața dumneavoastră se află șefa executivului din Hong Kong care nu are un cont bancar”, a declarat Carrie Lam pentru HKIBC.

„Am stive de bani acasă, guvernul îmi plătește salariul în numerar”, a spus ea, adăugând că este „foarte onorabil” să fie „sancționată în mod nejustificat” de către guvernul SUA.

Cu un salariu de 5,21 milioane de dolari din Hong Kong pe an - ceea ce reprezintă 672.000 de dolari americani pe an, 56.000 $ pe lună -, Carrie Lam se numără printre cei mai bine plătiți lideri din lume.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău