Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost revocată din funcție

  • 09 Iulie 2018 10:08
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost revocată din funcție

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Klaus Iohannis consideră că România nu poate face pași înapoi în statutul de țară în care domnește legea și în care lupta împotriva corupției nu poate să fie blocată, potrivit Adevărul

Iohannis subliniază că România trebuie să rămână un stat de drept, care se manifestă prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția. Potrivit liderului de la Cotroceni, hotărârile Curții Constituționale a României (CCR) trebuie respectate și aplicate nu numai de președinte, ci și de majoritatea politică.

Potrivit RRA, anterior, coaliția de guvernare anuntase ca va lua luni, 9 iulie, o decizie în privința suspendării șefului statului.

Liderii PSD-ALDE se declarasera nemulțumiți de faptul că șeful statului amâna luarea unei decizii cu privire la revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kövesi, revocare solicitata de partidele guvernamentale.

Prin biroul de presa, Laura Codruța Kovesi a anuntat ca va sustine o conferinta de presa la ora 12.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău