Șefa Comisiei Europene critică sancțiunile Statelor Unite asupra gazoductului Nord Stream 2

  • 27 Decembrie 2019 18:15
Șefa Comisiei Europene critică sancțiunile Statelor Unite asupra gazoductului Nord Stream 2

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a criticat legislația americană care permite sancțiuni asupra companiilor implicate în gazoductul Nord Stream 2, într-un interviu acordat revistei germane de știri Spiegel și citat vineri de DPA, preluat de Agerpres.

Odată finalizat, controversatul gazoduct Nord Stream 2 va permite Rusiei să mărească semnificativ importurile de gaze în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Oponenții schemei se tem că ea va crește și mai mult dependența germană de energie din Rusia - pe fondul tensiunilor geopolitice cu Moscova - în timp ce riscă să afecteze aprovizionarea către statele central și est-europene ocolite de proiect.

Von der Leyen a recunoscut că proiectul de gazoduct are o "dimensiune politică" și că comisia trebuie să protejeze interesele statelor sale membre estice.

"Pe de altă parte, Comisia UE respinge (...) sancțiunile împotriva companiilor europene care se angajează în proiecte în conformitate cu legea", a adăugat ea.

Vineri, președintele Statelor Unite Donald Trump a semnat un buget de apărare ce include prevederi pentru sancțiuni asupra navelor angajate în instalarea de conducte pentru Nord Stream 2 sau persoanelor străine care asistă vasele. El are acum 60 de zile pentru a impune astfel de măsuri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău