Șefa Comisiei Europene cere SUA să ridice interdicția de intrare pe teritoriul lor a călătorilor europeni

  • 04 August 2021 10:35
Șefa Comisiei Europene cere SUA să ridice interdicția de intrare pe teritoriul lor a călătorilor europeni

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri Statelor Unite ale Americii (SUA) să ridice cât mai repede posibil o interdicție aplicată pe scară largă pentru sosirile din Europa în contextul pandemiei de coronavirus, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Insistăm pentru ca reguli comparabile să fie aplicate sosirilor în ambele direcții", a afirmat Ursula von der Leyen pentru grupul media RND într-o declarație dată publicității miercuri.

Situația epidemiologică din SUA și UE este foarte similară la ora actuală, apreciază șefa executivului european.

"Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil și suntem în contact cu prietenii noștri americani", a afirmat ea, adăugând că problema nu ar trebui să treneze: "Nu trebuie să dureze săptămâni".

UE a inclus SUA pe lista sa cu țări terțe pentru care restricțiile pe fondul pandemiei de coronavirus nu se mai aplică din luna iunie.

Dar o interdicție de intrare pe scară largă în Statele Unite continuă să fie aplicată pentru călătorii care vin din Europa.

Singurele excepții sunt cetățenii SUA și alte categorii, cum ar fi rude apropiate ale cetățenilor americani, diplomați sau angajați ai organizațiilor internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău