Șefa Comisiei Europene: Aclamarea teroriștilor nu-și are locul în Europa

  • 30 Octombrie 2023 10:16
Șefa Comisiei Europene: Aclamarea teroriștilor nu-și are locul în Europa

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat incidentele antisemite care s-au produs în ultimele săptămâni în Europa, relatează luni, 30 octombrie, dpa, citat de Agerpres.

Referindu-se la manifestații și postări pe rețelele de social media, Ursula von der Leyen a declarat publicației germane Bild în comentarii publicate luni: "Aclamarea terorismului, a antisemitismului sau a violenței împotriva minorităților este josnică și nu-și are locul în Europa". "Societățile noastre democratice deschise sunt cea mai mare putere a Europei", a adăugat ea. Dar deschiderea ne face de asemenea vulnerabili, a remarcat șefa executivului european. "De aceea, trebuie să luptăm încă de la început oriunde se arată ura împotriva celor care gândesc diferit, fie pe net, fie pe străzile noastre", a subliniat Von der Leyen.

Ample manifestații pro-palestiniene au avut loc în weekend în mai multe capitale europene pe fondul amplificării criticilor împotriva bombardamentelor israeliene care continuă asupra Fâșiei Gaza.

Teritoriul palestinian, aflat sub asediu, este bombardat fără încetare de armata israeliană din 7 octombrie, ca represalii la atacul comis de combatanții grupării islamiste Hamas în sudul Israelului, un atac fără precedent prin amploarea și violența sa.

Hamas, care controlează Fâșia Gaza, afirmă că peste 8.000 de oameni, majoritatea civili, au fost uciși în enclava palestiniană de la începutul războiului.

În Israel, peste 1.400 de persoane au fost ucise, în majoritate civili, cei mai mulți în ziua atacului comis de gruparea islamistă palestiniană, calificată drept o organizație "teroristă" în special de către SUA și Uniunea Europeană, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău