Ședințele CUC, convocate în ultimele două zile, au fost blocate de reprezentanții părților în procesul de reglementare transnistreană

  • 26 Iunie 2021 12:55
Ședințele CUC, convocate în ultimele două zile, au fost blocate de reprezentanții părților în procesul de reglementare transnistreană

Ședințele Comisiei Unificate de Control (CUC) convocate în ultimele două zile, dintre care una ordinară și alta extraordinară, au fost blocate de reprezentanții părților în procesul de reglementare transnistreană. Reprezentanții Tiraspolului și ai Chișinăului se acuză reciproc de compromiterea ședințelor panificate pentru 24 și 25 iunie.

Biroul de reintegrare de la Chișinău informează că la 24 iunie delegațiile părților s-au întrunit la Bender (Tighina) pentru a discuta problemele din Zona de Securitate în cadrul ședinței ordinare ce urma să fie condusă de reprezentanții Federației Ruse. Membrii CUC urmau să examineze situația creată la 23 iunie curent, la unul din posturile structurilor transnistrene amplasate ilegal la intrarea în Bender dinspre satul Varnița.

Potrivit comunicatului citat, reprezentanții Tiraspolului au cerut în mod ultimativ examinarea acestei încălcări sub aspect denaturat. Delegația Chișinăului a insistat ca observatorii militari să se deplaseze la fața locului pentru documentarea regulamentară a situației, însă nemulțumiți de neacceptarea cerințelor lor ultimative, exponenții Tiraspolului au părăsit sala de negocieri.

La fel, nu a avut loc nici ședința extraordinară din 25 iunie a CUC la care reprezentanții Chișinăului nu s-au prezentat, după cum transmite site-ul oficial Novostipmr.com. Subiectul ce urma să fie examinat este legat de tentativa membrilor și simpatizanților Alianței pentru Unirea Românilor de a se deplasa în regiunea transnistreană pentru a-și prezenta programul electoral la alegerile parlamentare din 11 iulie. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău