Ședință specială la ONU privind situația din Crimeea

  • 15 Martie 2019 11:20
Ședință specială la ONU privind situația din Crimeea

Consiliului de Securitate al ONU va organiza, vineri, 15 martie, o ședință specială pe tema situației din Crimeea, la care vor participa inclusiv liderii poporului tătar din peninsula anexată și fiica unui prizonier de război încarcerat în Rusia.

Potrivit ministrului adjunct al afacerilor externe al Ucrainei, Serhi Kislița, ședința este programată pentru ora 16:00.

"În plus față de delegația oficială a Ucrainei, vor mai fi prezenți vicepreședintele Mejlisului poporului tătar din Crimeea, Ahtem Ciigoz, directorul de programe al Casei Crimeii, Alim Aliev, precum și Aila Bakali, membru al Congresului Mondial al Tătarilor din Crimeea" - a menționat diplomatul ucrainean.

Kislița a adăugat că vizita recentă la ONU a familiilor marinarilor ucraineni încarcerați ilegal în Rusia are o importanță semnificativă în activitatea organizației.

"Reuniunea Consiliului de Securitate ne va permite să meținem în continuare atenția comunității internaționale asupra agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei" - a declarat ministrul ucrainean.

sursa. rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău