Ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control nu a avut loc din motivul lipsei reprezentanților Ucrainei

  • 28 Aprilie 18:03
Ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control nu a avut loc din motivul lipsei reprezentanților Ucrainei

Ședința Comisiei Unificate de Control nu a avut loc din motivul lipsei reprezentanților Ucrainei, anunță Biroul Politici de Reintegrare într-un comunicat de presă.

Chișinăul precizează că autoritățile separatiste de la Tiraspol au trimis scrisori către reprezentanții Ucrainei și ai altor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova despre impunerea unilaterală a unor condiționalități privind intrarea/ ieșirea în/ spre regiune, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate.

Delegația Republicii Moldova a atras atenția participanților în Comisie că astfel de acțiuni se înscriu în nenumăratele provocări intenționat generate în ultima perioadă de timp de către Tiraspol, cu scopul de a destabiliza situația.

În timpul deplasării la ședința CUC, membrii delegației Republicii Moldova au fixat prezența unor posturi fortificate ale structurilor de forță transnistrene, fapt ce confirmă încă o dată sfidarea de către aceștia a prevederilor Acordului cu privire la reglementarea pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău