Ședință la Președinție cu specialiști în domeniul energetic. Ce subiecte au fost abordate

  • 19 Februarie 2021 12:10
Ședință la Președinție cu specialiști în domeniul energetic. Ce subiecte au fost abordate

Președinta Maia Sandu a anunțat că a desfășurat astăzi, 19 februarie, o ședință cu specialiști în domeniul energetic, despre spune că speră „să devină o platformă utilă pentru a discuta problemele din domeniu și a identifica cele mai bune soluții strategice”.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Maia Sandu a declarat, în cadrul întrunirii, că sectorul energetic a fost sabotat ani la rând „de diverse interese de grup, de factori politici și economici, fiind o sursă imensă de venituri ilicite pentru demnitarii corupți”. „Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului. Lipsa unui guvern cu împuterniciri depline și a unui parlament funcțional complică lucrurile și mai tare”, a mai spus președinta. 
 
Subiectele importante care au fost discutate țin de achiziționarea de energie electrică și posibilitățile de diversificare a surselor, interconexiunea sistemului energetic cu România, modernizarea sistemului de încălzire centralizată, sistemul de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin analiza opțiunilor de construire a depozitelor de stocare, consolidarea independenței ANRE și a Consiliului Concurenței, modificarea cadrului legal cu privire la eficiența energetică, energia regenerabilă. De asemenea, o prioritate rămâne investigarea schemelor de corupție din sectorul energetic, care duce la îmbogățirea unor persoane din contul creșterii prețurilor pentru consumatori, se mai arată în comunicat. 
 
Menționăm că prețurile la carburanți au crescut din nou, fiind pentru a doua oară pe parcursul unei săptămâni. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău