Ședința în „dosarul Gemeni”, în care statul ar putea pierde peste 2 milioane de lei, a fost, din nou, amânată

  • 02 Ianuarie 2021 13:30
Ședința în „dosarul Gemeni”, în care statul ar putea pierde peste 2 milioane de lei, a fost, din nou, amânată

Curtea Supremă de Justiție a amânat, din nou, luarea unei decizii în dosarul Gemeni, litigiu în urma căruia statul ar putea plăti, din buget, 2,1 milioane de euro. Magistrații au decis să amâne examinarea cazului până la data de 22 ianuarie 2020, în condițiile în care, cu fiecare zi care trece, statul ar putea să achite, pe lângă despăgubiri, și penalităzi de zeci de mii de euro, scrie Ziarul de Gardă.

Conform informațiilor de pe site-ul CSJ, ultima ședință pe dosar, programată la 24 decembrie, a fost amânată, fără a se indica motivele. Următoarea ședință este programată pentru 22 ianuarie 2020, potrivit sursei citate

În luna martie 2020, agentul guvernamental a cerut CSJ-ului revizuirea dosarului „Gemeni”

În martie, curent, Guvernul R. Moldova a depus o cerere de revizuire în cazul „Gemeni” la CSJ. În cererea inițială, semnată de agentul guvernamental Oleg Rotari, se cerea lichidarea societății pe acțiuni și exproprierea actualilor proprietari majoritari ai SA „Gemeni”. Rotari cerea casarea încheierii CSJ din 2005, dar și a deciziilor judecătorești ulterioare, care urmau să aducă părțile din litigiu la situația din 20 iulie 2005. 

Anterior, agentul guvernamental a solicitat de mai multe ori amânarea examinării cererii de revizuire pe un termen „nedeterminat”, anunțând judecătorii de la CSJ despre faptul că s-a adresat la CtEDO pentru clarificări.

Citiți continuarea pe ZdG.MD

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău