Ședința Guvernului de miercuri, 21 decembrie, va avea loc la Ștefan Vodă

  • 19 Decembrie 2022 09:14
Ședința Guvernului de miercuri, 21 decembrie, va avea loc la Ștefan Vodă

Cabinetul de miniștri urmează să se întrunească miercuri în orașul Ștefan Vodă. Pe ordinea de zi se regăsesc 15 proiecte de hotărâre, inclusiv cel cu privire la transmiterea unui bun imobil din proprietatea statului în proprietatea satului Popeasca din acest raion, transmite IPN.

Executivul va examina proiectul cu privire la aprobarea Planului național de dezvoltare pentru anii 2023-2025, dar și aprobarea Programului de ordine și securitate publică pentru anii 2022-2025. De asemenea, va fi examinat conceptul Sistemului informațional „Acte de stare civilă”.

Printre proiectele incluse pe ordinea de zi este și inițiativa Ministerului Apărării, care prevede majorarea soldelor lunare ale militarilor în termen. Astfel, soldele lunare urmează să crească de la 150 până la 500 de lei pe lună. Un alt proiect ține de modificarea hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea unor măsuri de eradicare a tulburărilor prin deficit de iod.

Pe ordinea de sunt incluse proiecte ce vizează stimularea comerțului electronic, Acordul multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare, precum și inițiativa cu privire la Comisia Națională pentru Monopol Fiscal.

Anterior, cabinetul de miniștri, în afară de capitală, s-a mai convocat și la Cahul, Ungheni și Edineț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău