Ședința finală în dosarul Chirinciuc afost amânată pentru a doua oară

  • 05 August 2017 08:38
Ședința finală în dosarul Chirinciuc afost amânată pentru a doua oară

Ședința de judecată în care fostul ministru liberal al transporturilor, Iurie Chirinciuc, urma să-și afle vineri, 4 august, sentința a fost amânată. După ce ședința de miercuri a fost amânată pe motiv că s-ar fi suprapus cu o altă înfățișare în instanță, astăzi magistratul de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care urma să examineze cauza s-a îmbolnăvit. După cum a declarat pentru Radio Chișinău, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, magistratul a fost internat în spital cu hipertensiune.

Totodată s-a decis că luni, 7 august, va fi stabilită o nouă dată pentru ședința de judecată.

Iurie Chirinciuc este judecat pentru abuz în serviciu și trafic de influență. El este acuzat că ar fi făcut presiuni asupra unei companii, care repara șoseaua de centură a municipiului Chișinău, să cedeze jumătate din lucrări unui alt agent economic, dar și jumătate din bani, fiind vorba de 4,5 milioane de euro.

De asemenea, el este bănuit că ar fi dat indicații să fie reparat din banii statului un drum din raionul Ungheni unde este amplasată o companie afiliată familiei acestuia.

Fostul ministru, care inițial pleda nevinovat și-a recunoscut ulterior vina, iar dosarul său a fost examinat într-o procedură simplificată.

La moment, Iurie Chirinciuc se află sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău