Ședința de la CSJ în care urma să fie examinat recursul avocaților lui Șor a fost contramandată. Motivul ar fi demisia judecătorului Boris Talpă

  • 18 Iunie 15:08
Ședința de la CSJ în care urma să fie examinat recursul avocaților lui Șor a fost contramandată. Motivul ar fi demisia judecătorului Boris Talpă

Ședința care trebuia să aibă loc astăzi, 18 iunie, la Curtea Supremă de Justiție, în cadrul căreia urma să se decidă cu privire la admisibilitatea recursului în dosarul de condamnare a politicianului fugar Ilan Șor, a fost contramandată.

Pe pagina CSJ se menționează că ședința a fost contramandată pe motivul demisiei lui Boris Talpă, unul dintre magistrații din completul de judecată.

Examinarea recursului a început încă în noiembrie 2023, ședințe fiind de atunci amânate de mai multe ori.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie 2023, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Instanța de apel l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de cinci ani, dar și a dispus încasarea de la politician a sumei de 5,2 miliarde de lei. Politicianul a plecat din țară până la pronunțarea sentinței și demersurile de extrădare au rămas până acum fără răspuns.

Citiți și: Magistrații de la CSJ vor examina admisibilitatea recursului în dosarul de condamnare a lui Șor

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
14
Wed
14
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău