Ședința de judecată în dosarul lui Șor a fost amânată, din cauza unui judecător

  • 19 Iulie 2019 13:51
Ședința de judecată în dosarul lui Șor a fost amânată, din cauza unui judecător

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, programată pentru astăzi la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Potrivit deciziei, următoarea înfățișare a fost transferată pentru joi, 25 iulie, din cauza că unul dintre judecători s-ar fi îmbolnăvit.

Magistrații Curții de Apel Cahul urmau să se expună astăzi asupra solicitării procurorilor de a emite un mandat de arest pe numele lui Ilan Șor, pe motiv că acesta nu s-a prezentat la ședința precedentă.

Amintim că în iunie 2017, prima instanță l-a condamnat pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, controversatul om de afaceri, Ilan Șor, la șapte ani și jumătate de închisoare, în dosarul furtul miliardului. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se afla sub control judiciar.

Ulterior, la scurt timp după ce Partidul Democrat anunța că cedează puterea și trece în opoziție, Ilan Șor, ar fi fugit din țară, în seara zilei de 14 iunie, la bordul a două avioane private, împreună cu toată familia, fără a trece controlul vamal și cel de frontieră, fapt confirmat și de ministrul de Interne, Andrei Năstase. 

Din cauza că pe 16 iulie, Ilan Șor nu s-a prezentat la ședința de judecată programată de Curtea de Apel Cahul, procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arest pe numele acestuia și darea lui în căutare internațională.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău