Ședința de judecată în dosarul lui Constantin Țuțu, în care fostul deputat democrat este învinuit de trafic de influență, a fost amânată

  • 15 Decembrie 2020 13:33
Ședința de judecată în dosarul lui Constantin Țuțu, în care fostul deputat democrat este învinuit de trafic de influență, a fost amânată

Ședință de judecată în dosarul lui Constantin Țuțu, în care fostul deputat democrat este învinuit de trafic de influență și care urma să aibă loc astăzi, la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani a fost amânată. Constantin Țuțu ar fi bolnav de COVID-19, iar următoarea ședință a fost programată pentru luna februarie a anului viitor.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către avocatul fostului deputat, Ion Ungureanu.

Amintim că și ședința de judecată planificată pentru 28 octombrie a fost amânată la solicitarea avocaților, din motiv că unul dintre ei s-a infectat cu COVID-19.

Examinarea dosarului trebuia să înceapă la 23 iulie, însă și atunci ședința a fost amânată după ce avocații au cerut recuzarea judecătorului de caz.

Fostul deputat este învinuit că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea celui arestat.

În perioada 2014 – 2018 Constantin Țuțu a fost deputat în facțiunea Partidului Democrat, partid condus atunci de Vladimir Plahotniuc. După schimbarea guvernării, în iunie 2019, deputatul a părăsit R. Moldova.

Sursa:ZDG.MD

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău