Ședința de judecată în dosarul „Energocom” a fost din nou anulată

  • 06 Octombrie 2022 11:34
Ședința de judecată în dosarul „Energocom” a fost din nou anulată

Ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care figurează fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, programată pentru astăzi, 6 octombrie, a fost anulată din nou. Motivul ar fi că apărarea a solicitat timp pentru a examina rechizitoriul înaintat de procurori.

Prima ședință de judecată care a avut loc pe 26 septembrie a fost anulată pe motivul că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

Amintim că, Igor Dodon este învinuit de faptul că în perioada 2008-2009, când deținea funcția de ministru al economiei și comerțului, ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, contrar atribuțiilor sale. SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică pentru cetățenii din R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău