Ședința de judecată în cel de-al doilea dosar penal împotriva lui Vlad Filat a fost amânată

  • 20 Februarie 2019 15:48
Ședința de judecată în cel de-al doilea dosar penal împotriva lui Vlad Filat a fost amânată

Ședința de judecată în cel de-al doilea dosar penal împotriva fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, programată pentru miercuri, a fost amânată la solicitarea avocatului Victor Munteanu.

Despre aceasta a anunțat un alt avocat, Tudor Osoianu. Potrivit lui, Munteanu se află la momentul actual peste hotare. Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru 28 februarie. Aceasta este a treia ședință amânată în dosarul "Filat-2". Dosarul a fost expediat de procurori în instanța de judecată la mijlocul lunii ianuarie.

El este acuzat că din banii furați de la Banca de Economii a achitat pentru serviciile unei companii americane de lobby suma de 12,8 milioane de lei. Procurorii au calificat acest lucru drept "spălare de bani în proporții deosebit de mari". Dacă Filat va fi găsit vinovat, el riscă încă 10 ani de închisoare.

Anterior, fostul premier a fost condamnat la nouă ani de detenție cu confiscarea averii și interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani. Filat a fost acuzat de corupție, trafic de influență, luare de mită în valoare de $250 mil. de la omul de afaceri Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău