Examinarea dosarului privind secțiile de votare pentru diaspora. Ședința Curții de Apel Chișinău, întreruptă din nou

  • 17 Iunie 2021 10:27
Examinarea dosarului privind secțiile de votare pentru diaspora. Ședința Curții de Apel Chișinău, întreruptă din nou

Ședința Curții de Apel Chișinău în dosarul legat de deschiderea secțiilor de votare peste hotare a fost întreruptă din nou după ce liderul Platformei DA, Andrei Năstase a depus o cerere de recuzare a judecătoarei Veronica Negru, transmite Radio Chișinău.

Curtea de Apel urma să pronunțe astăzi hotărârea în acest dosar, examinat deja de o săptămână, însă Andrei Năstase a cerut recuzarea judecătoarei Veronica Negru.

Este de menționat că anterior contestatarii au cerut recuzarea tuturor celor trei judecători din complet, însă a fost admisă doar o singură cerere, iar judecătoarea recuzată a fost înlocuită cu Veronica Negru.

Andrei Năstase și-a motivat cererea prin faptul că Veronica Negru nu ar fi obiectivă și echidistantă. Totodată, el a acuzat alți concurenți electorali că ar avea alte interese decât obținerea câștigului de cauză pe acest dosar.

Pe de altă parte, reprezentantul Partidului Democrația Acasă, dar și liderul Blocului „Renato Usatîi” consideră cererea depusă de Platforma DA drept o tărăgănare a procesului. Renato Usatîi:

Amintim că șase concurenți electorali au atacat în instanță hotărârile Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, cerând majorarea numărului.

CEC a decis inițial deschiderea a 139 de secții, ulterior a majorat numărul cu șapte, până la 146, deși Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a recomandat deschiderea a mai mult de 190 de secții.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău