Ședința Curții de Apel Cahul privind dosarul lui Ilan Șor, amânată din nou

  • 25 Septembrie 2020 16:39
Ședința Curții de Apel Cahul privind dosarul lui Ilan Șor, amânată din nou

Ședința Curții de Apel Cahul în cazul deputatului Ilan Șor (care se ascunde în străinătate din iunie 2019 - "I"), acuzat de fraudă și spălare de bani, a fost amânată din nou.

Motivul este că materialele cazului se află încă la Curtea Supremă de Justiție. CSJ examinează și petiția procurorilor cu privire la posibilitatea transferării audierilor către o altă instanță. Următoarea întâlnire este programată pentru 3 octombrie.

Șor a fost condamnat, în iunie 2017, la 7,5 ani de închisoare, dar a rămas în libertate, deoarece decizia instanței intră în vigoare după exa minarea de către Curtea de Apel. Ședințele Curții de Apel Cahul au fost amânate de mai multe ori. În acest timp, Șor a fost ales primar al orașului Orhei, a creat un partid care-i poartă numele și, în 2019, a devenit membru al parlamentului. În iulie 2019, judecata a decis arestarea și darea acestuia în căutare internațională.

La 15 august 2019, Parlamentul i-a ridicat lui Șor imunitatea parlamentară. Tot atunci, autoritățile israeliene au confirmat că Șor se află în țara lor, dar au refuzat să-l extrădeze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău