Ședința CUC: Delegația R. Moldova a reiterat mesajul privind asigurarea în Zona de Securitate a libertății de circulație în ziua alegerilor

  • 24 Octombrie 19:27
Ședința CUC: Delegația R. Moldova a reiterat mesajul privind asigurarea în Zona de Securitate a libertății de circulație în ziua alegerilor

Subiectul privind asigurarea liberei circulații în Zona de Securitate în ziua desfășurării turului II al alegerilor prezidențiale a fost discutat joi la ședința Comisiei Unificate de Control (CUC), informează MOLDPRES.

La ședință, Comandamentul Militar Întrunit a raportat lipsa de incidente în perioada 15-22 octombrie curent pe segmentul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

În contextul turului II al alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 3 noiembrie curent, delegația Republicii Moldova a reiterat mesajul privind asigurarea în Zona de Securitate a libertății de circulație a cetățenilor și a funcționarilor electorali, precum și neadmiterea situațiilor de împiedicare a bunei desfășurări a scrutinului.

De asemenea, s-a menționat că, în localitățile din Zona de Securitate unde vor fi deschise secții de votare, acțiunile de ordine publică vor fi asigurate de subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției.

Pentru alegerile din această toamnă au fost deschise 30 de secții de votare în 21 de localități de pe malul drept al Nistrului și din raionul Dubăsari, destinate pentru cetățenii cu drept de vot, domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

În cadrul alegerilor din 20 octombrie, la secțiile de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului s-au prezentat 16 131 de alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău