Ședință CSAT, convocată de președintele Klaus Iohannis pentru data de 6 iulie: Obiectivele României pentru Summitul NATO, pe ordinea de zi

  • 28 Iunie 2023 19:17
Ședință CSAT, convocată de președintele Klaus Iohannis pentru data de 6 iulie: Obiectivele României pentru Summitul NATO, pe ordinea de zi

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc pe data de 6 iulie, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Conform unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la: - Obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, Republica Lituania, din perioada 11-12 iulie; - Forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2024, scrie Defense Romania.

În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, menționează sursa citată. 

Rusia este și va continua să fie amenințarea imediată și cea mai directă la adresa securității euroatlantice, a afirmat, marți, președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful statului a participat la reuniunea în format restrâns organizată de prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, în pregătirea Summitului NATO de la Vilnius, cu participarea președinților Lituaniei și Poloniei, a premierilor Albaniei, Belgiei și Norvegiei și a secretarului general al NATO, la Haga, Regatul Țărilor de Jos.

,,Rusia este și va continua să fie amenințarea imediată și cea mai directă la adresa securității euroatlantice. Prin urmare, trebuie să fim capabili și pregătiți pentru a ne consolida și mai mult postura și să continuăm să asigurăm sprijinul necesar pentru Ucraina și pentru partenerii noștri cei mai vulnerabili, în special Republica Moldova", a declarat președintele Iohannis în cadrul unei conferințe de presă comune cu șefii de stat, premierii și secretarul general al Alianței.

Iohannis a subliniat că "Alianța are nevoie de o postură puternică, pe termen lung, o veritabilă apărare înaintată, capabilă să răspundă tuturor amenințărilor".

,,Dată fiind poziționarea noastră strategică, România este interesată în mod deosebit de consolidarea suplimentară a Flancului Estic, printr-o abordare coerentă și unitară. Aceasta înseamnă asigurarea forțelor, structurilor, capabilităților și echipamentelor necesare, precum și aranjamentele adecvate de comandă și control", a completat președintele României. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău