Ședința Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată

  • 22 Octombrie 2019 12:16
Ședința Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), revocați din funcții de Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor, urmau să se întrunească în ședință în dimineața zilei de marți, 22 octombrie.

Totuși, nici de această dată ședința nu a avut loc, comunică MOLDPRRES.

După câteva minute de discuții, membrii CSM au anunțat că ședința este amânată din lipsă de cvorum. Astăzi, membrii  CSM, revocați din funcții, urmau să examineze cererea de demisie a lui Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și să avizeze proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ieri, 21 octombrie, un grup de judecători de la Judecătoria Chișinău a depus o sesizare la Centrul Național Anticorupție și au solicitat ca președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, revocat din funcție la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor, să fie cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

La 27 septembrie, peste 200 de judecători s-au convocat în Adunarea Generală a Judecătorilor. Atunci, magistrații au decis revocarea din funcție a șase membri ai CSM. Pentru revocarea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, au votat 164 dintre cei 202 magistrați prezenți la adunare. Victor Micu a fost demis cu 118 voturi, Anatolie Galben cu 162 de voturi, Luiza Gafton, Petru Moraru și Nina Cernat au fost demiși cu câte 167 de voturi, iar membrul supleant, Anatolie Pahapol, a fost demis cu 155 de voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău