Ședința Consiliului Primăriei, anulată | Fracțiunea PSRM nu vine la ședințe

  • 26 Septembrie 2018 12:27
Ședința Consiliului Primăriei, anulată | Fracțiunea PSRM nu vine la ședințe

Ședința Consiliului municipal Chișinău, programată pentru astăzi, nu a avut loc în lipsă de cvorum, după ce aleșii locali ai Partidului Socialiștilor au boicotat-o, solicitând convocarea de urgență a Biroului Permanent, transmite IPN.

Fracțiunea PSRM a invocat că nu este de acord cu ordinea de zi propusă pentru ședință. „Ordinea de zi abundă în subiecte cu caracter funciar, acestea trebuie să fie cedate la licitații publice. Solicităm anularea ședinței de azi și convocarea în regim de urgență a Biroului Permanent al Consiliului, pentru a stabili o altă ordine de zi”, a declarat liderul fracțiunii, Ion Ceban.

Liderul fracțiunii liberalilor, Ion Cebanu, este de părere că socialiștii au boicotat ședința Consiliului municipal pentru a face haos și a bloca activitatea întregii municipalității. „ Problemele municipiului se acutizează, de la chișinăuieni primim zilnic zeci de plângeri. Municipalitatea nu are suficiente resurse financiare, după reformă nu este clar cum vor fi acoperite pierderile. Azi urma să discutăm zeci de chestiuni de pe ordinea de zi, care nu sunt funciare și nu țin de politică, iar socialiștii, care sunt nocivi pentru municipalitate, am repetat de multe ori, vin doar și flutură pe aici cu câteva proiecte de decizie”, a menționat liberalul.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău figurau 52 de proiecte de decizie, cu peste 170 de subiecte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău