Ședința Consiliului Municipal Chișinău, eșuată din lipsă de cvorum. PAS îl acuză pe Ion Ceban că nu vrea să își asume bugetul municipal pe 2024

  • 26 Decembrie 2023 11:40
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, eșuată din lipsă de cvorum. PAS îl acuză pe Ion Ceban că nu vrea să își asume bugetul municipal pe 2024

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au încercat să convoace astăzi ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, însă aceasta a eșuat, din lipsă de cvorum. Președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, a subliniat că astăzi ar fi urmat să fie discutate subiecte ce vizează constituirea fracțiunilor, comisiilor și bugetul pentru anul 2024, informează Radio Chișinău.

Aceasta l-a acuzat pe Ion Ceban de netransparență și i-a cerut să publice documentul cu privire la bugetul municipal. În cadrul ședinței operative a Primăriei, convocată tot astăzi, edilul capitalei a precizat că unul dintre motivele care face imposibilă convocarea ședinței CMC este faptul că există mai mulți consilieri care au renunțat la mandat și urmează validarea mandatelor supleanților.

Ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău a fost convocată la inițiativa membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate. Aceasta însă nu a avut loc, din lipsă de cvorum. Președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, a subliniat că la ședință urma să fie discutate subiecte ce vizează constituirea fracțiunilor, comisiilor și bugetul pentru anul 2024.

„Ceea ce este, de fapt, important pentru chișinăuieni ține de bugetul municipal…din câte vedem Ion Ceban și partidul său nu vrea să-și asume un buget. Noi nu cunoaștem ce curți vor fi reabilitate în acest an, noi nu știm ce va fi cu transportul public…Noi cerem publicarea bugetului pentru anul 2024…se demonstrează că sunt înțelegeri pe sub masă cu cei de la PSRM și alte partide”, a declarat Zinaida Popa

Cu acuzații de acest gen a venit și consilierul Platformei DA, Victor Chiroda, care s-a prezentat la ședință.

„Eu m-am așteptat că cel puțin o să vină consilierii pentru a putea să ne organizăm măcar lucru nostru. Înțeleg că în timpul apropiat nu vom avea nici buget, nici alte lucruri…dar cel puțin trebuie să înțelegem cum putem discuta cu oamenii. Oamenii spun: „noi v-am votat, vrem să venim la voi să ne ascultați””, a declarat Victor Chironda.

În cadrul ședinței operative a Primăriei, convocată în aceeași zi, edilul Ion Ceban a precizat că unul dintre motivele care face imposibilă convocarea ședinței CMC este faptul că există mai mulți consilieri care au renunțat la mandat și urmează validarea mandatelor supleanților, proces care nu ține de el.

„Ne pare foarte rău că fracțiunea PAS își începe activitatea în CMC în mod neconstructiv și neproductiv. Există o procedură de convocare a Consiliului Municipal Chișinău pe care unii dintre consilieri ai fracțiunii PAS ar trebui să o cunoască deja. Nu au decât să o aplice în acest context”, a menționat Ion Ceban.

Amintim că, în urma alegerilor locale din 5 noiembrie, în Consiliului Municipal Chișinău au ajuns șapte formațiuni, cele mai multe mandate le-a câștigat Mișcarea Alternativă Națională, partid condus de către Ion Ceban, și Partidul Acțiune și Solidaritate, care au câte 20 de mandate, însă niciun partid nu deține majoritatea în CMC.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău