Ședință comună a trei comisii parlamentare din R. Moldova și România la Iași

  • 03 Mai 2023 18:29
Ședință comună a trei comisii parlamentare din R. Moldova și România la Iași

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe și ai Comisiei de control al finanțelor publice din Parlamentul Republicii Moldova se întrunesc în ședință comună cu membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Senatul României. Evenimentul are loc în perioada 3-4 mai, la Iași, informează MOLDPRES.

Printre subiectele abordate figurează dezvoltarea parteneriatului dintre Moldova și România în domenii de interes comun, cum ar fi economie, infrastructură, transporturi, agricultură sau turism. În context, oficialii au accentuat necesitatea intensificării relațiilor interparlamentare, în special pe platforma comisiilor de profil, a relatat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La finalul ședinței comune, va fi semnată o rezoluție prin care se va reconfirma angajamentul asumat de România pentru a sprijini R. Moldova în procesul de integrare europeană.

Totodată, delegația de la Chișinău va avea întrevederi cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Iași, ai primăriei și ai Consiliului Județean.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău