Ședință COMUNĂ a liderilor partidelor parlamentare

  • 19 Noiembrie 2015 18:44
Ședință COMUNĂ a liderilor partidelor parlamentare

Liderii partidelor parlamentare ar putea avea săptămâna viitoare o ședință comună pentru a discuta cele mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut joi, 19 noiembrie, de către șeful legislativului Andrian Candu după întrevederea cu deputații socialiști. Întâlnirea a avut loc după ce socialiștii au blocat tribuna centrală a parlamentului.

Deputații socialiști au blocat tribuna centrală a Parlamentului purtând pancarte care conțineau cereri de alegeri anticipate, reducere a tarifelor și demisia mai multor funcționari. Ei au recurs la aceste acțiuni după ce parlamentul a respins mai multe inițiative ale PSRM care vizau demisia unor funcționari, inclusiv a șefului Legislativului, Andrian Candu, introducerea unor proiecte pe ordinea de zi ce prevăd compensații pentru păturile sărace ale populației și precum și audierea unor miniștri.

Andrian Candu a avut o întrevedere cu deputații socialiști cu care a discutat mai multe chestiuni tehnice privind activitatea legislativului, o serie de proiecte care urmează să fie examinate prioritar, precum și în privința unei ședințe comune a liderilor politici din parlament inclusiv pe subiectul unor posibile alegeri parlamentare anticipate și alegerea șefului statului.

Liderul PSRM Igor Dodon a declarat după întrevedere că socialiștii optează în continuare pentru demisia mai multor conducători de instituții care nu au prevenit tranzacțiile frauduloase din sistemul bancar, dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate, precum și alegerea șefului statului în mod direct.

Amintim că socialiștii, care dețin 24 de mandate în Legislativ din totalul celor 101, cer de mai mult timp demisia unor funcționari printre care directorul Centrului Național Anticorupție, procurorul general, președintele Comisiei Electorale Centrale și directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău