Ședință comună a comisiilor juridice a Parlamentului R. Moldova și a Senatului României. Olesea Stamate: Am discutat despre legea “Anastasia” și legea asistentului judiciar

  • 22 Iulie 2023 15:40
Ședință comună a comisiilor juridice a Parlamentului R. Moldova și a Senatului României. Olesea Stamate: Am discutat despre legea “Anastasia” și legea asistentului judiciar

Un număr de 16 deputați PAS, n frunte cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află în România, acolo unde participă la Simpozionul internațional „Viitorul comun în spațiul comunității europene”

Deputata Olesea Stamate a transmis un mesaj pe Facebook, unde a menționat că a avut loc o ședință comună a comisiilor juridice a Parlamentului Republicii Moldova și a Senatului României.

„Zilele acestea ne-am întrunit in sedinta comună a comisiilor juridice a Parlamentului Republicii Moldova și a Senatului României.

Am continuat discuția asupra temelor de interes comun, de aceasta dată abordând subiectele unor legi recent votate in România:

- Legea “Anastasia”, care prevede excluderea posibilității de sancționare cu suspendarea executării pedepsei cu închisoarea a șoferilor care au provocat un deces, conducând in stare de ebrietate alcoolica sau narcotică;

- legea asistentului judiciar, care reglementează detaliat statutul, competențele si garantiile acestei profesii. O abordare foarte interesantă, care merită discutată cu colegii noștri de la Chisinau.

De asemenea, am agreat suportul colegilor din România pentru etapa de pregătire de aderarea la UE, in special pe aspectele de negocieri de aderare, pe care sper sa le putem începe in 2024”, a scris Olesea Stamate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău