Ședință a majorității parlamentare ca răspuns la REVENDICĂRILE protestatarilor

  • 21 Ianuarie 2016 18:39
Ședință a majorității parlamentare ca răspuns la REVENDICĂRILE protestatarilor

Majoritatea parlamentară se va întruni vineri, 22 ianuarie, în ședință pentru a discuta revendicările manifestanților din stradă.

În același timp, majoritatea parlamentară consideră că la votarea guvernului Filip au fost respectate toate procedurile și că nu există motive pentru a organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Astăzi a avut loc prima întrevedere dintre reprezentanții protestatarilor cu președintele parlamentului Andrian Candu și reprezentanți ai majorității parlamentare.

La întrevedere au participat Renato Usatîi, Andrei Năstase, Igor Dodon și un grup de reprezentanți ai societății civile, din partea protestatarilor,  președintele parlamentului Andrian Candu, deputatul democrat Dumitru Diacov și deputatul liberal Lilian Carp, din partea majorității parlamentare.

Majoritatea parlamentară se va convoca în ședință pentru a examina revendicările manifestanților, a declarat după întrevederea cu reprezentanții majorității parlamentare liderul PSRM Igor Dodon. El a precizat că manifestanții cer anularea votului prin care a fost învestit guvernul Filip, dizolvarea parlamentului și convocarea alegerilor anticipate.

În același timp, liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a acuzat autoritățile că ar fi provocat mulțimea la sediul parlamentului în timpul votului de învestire a Guvernului, iar în prezent ar pregăti persecuții politice.

Pe de altă parte, președintele parlamentului Andrian Candu a declarat că cei care organizează proteste sunt responsabili de buna desfășurare a acestora. El a confirmat că majoritatea parlamentară se va convoca pentru a discuta revendicările manifestanților, dar în același timp a menționat că nu există motive pentru a dizolva parlamentul, iar guvernul a fost ales în mod legal.

Amintim că protestele care durează de mai mult timp la Chișinău au fost relansate odată cu începutul ședinței parlamentului la care a fost votat guvernul Filip. Manifestanții și opoziția consideră că ședința s-a desfășurat cu încălcarea normelor procedurale.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău