Sectorul agricol din Republica Moldova va beneficia în continuare de suportul USAID

  • 17 August 2022 16:41
Sectorul agricol din Republica Moldova va beneficia în continuare de suportul USAID

Ministrul Vladimir BOLEA a avut o întrevedere cu directorul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională în Republica Moldova (USAID), Scott HOCKLANDER. Oficialii au focusat discuțiile pe procesul de îmbunătățire a mediului de afaceri din sectorul agroindustrial.

Ministrul Vladimir BOLEA a exprimat recunoștință pentru suportul oferit producătorilor autohtoni în dezvoltarea lanțurilor valorice, prin intermediul proiectelor finanțate de Guvernul SUA și implementate de USAID.

„Apreciem extrem de mult buna cooperare dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii pe segmentul asistenței oferite necondiționat de către USAID, implicit direcționată pentru dezvoltarea sectorului agricol. Suntem recunoscători pentru faptul că, partea americană s-a implicat plenar în promovarea unui noi concept strategic al sectorului vitivinicol în Republica Moldova, care a facilitat crearea Oficiului Național al Viei și Vinului, a Fondului viei și vinului, precum și crearea Registrului vitivinicol. Reiterez gratitudine pentru interesul părții americane de a oferi suport în vederea promovării transformării digitale și a sustenabilității sectorului agroalimentar. Astfel, urmărim o implementare eficientă a Acordului de parteneriat dintre Proiectul Tehnologiile Viitorului, implementat de Chemonics International și finanțat de USAID și Suedia, și Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), semnat la în luna martie curent”, a declarat Vlaidmir BOLEA.

În context, Scott HOCKLANDER a precizat că USAID va fi în continuare un partener  de încredere al țării noastre în dezvoltarea agriculturii. De asemenea, a declarat că USAID monitorizează evoluția reformelor în sectorul agricol și va contribui la accelerarea procesului de semnare a Acordului de Liber Schimb cu Egipt, în scopul diversificării pieței de desfaceri pentru producătorii autohtoni. Totodată, oficialii au convenit asupra extinderii formelor de parteneriat public-privat, pentru a spori compenenta economică a afacerilor agricole.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău